Door: Dominique op 19 - 11 - 2023 in de categorie Deeg
Ingredienten
  • 35 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 35 g ongezoute roomboter
  • Beetje zout en peper
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): - personen

Ik vind tuiles heel mooi op een bord.
Het maakt het heel feestelijk!

Ik heb hier een zout versie gemaakt maar u kunt suiker in het beslag toevoegen voor een zoet versie.
Het basis recept is simpel, eiwitten, bloem en gesmolten roomboter.

We waren 13 personen, ik had 2 tuiles per persoon op de bord gedaan en ik had nog beslag over.

U kunt de mallen in Nederland kopen maar ze zijn heel duur.
Ik heb ze voor veel minder geld op Aliexpress gekocht.

Als u geen mallen heeft, gewoon een paar cirkels op bakpapier doen.

Laat de boter langzaam smelten in een pan.
Rasp de kaas.

Klop de eiwitten met de bloem tot een mooi beslag.
Roer de boter in het beslag.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Roer de kaas erin.

Vul de mallen in met een beetje beslag.
Met een spatel, strijk het overbodig beslag weg om de blaadjes netjes te houden.

Bak de tuiles op 200 graden, 10 minuten.

Leg voorzichtig de blaadjes op een bakpapier en laat ze afkoelen.
Je bakt per keer 4 blaadjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties