- Taartvorm
- 1 bakpapier vel
- 8 vierkant diepvries bladerdeeg vellen
- 6 grote rode uien
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g blauw kaas
- 1 grote appel naar keuze
- Peper en zout
- 1 eetlepel peterselie
Zet het bladerdeeg uit de vriezer en laat het op de aanrecht ontdooien.
Snijd alle uien in reepjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin op laag vuur de uien.
Voeg de balsamico azijn, de suiker en de honing toe, zet het vuur harder en bak nog 5 minuten.
Zet het vuur uit.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de uien in een vergiet en laat ze uitlekken.
Pel de appel en snijd ze in partjes.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Bekleed de taartvorm met bakpapier.
Verdeel de bladerdeeg velletjes erop.
Prik het deeg met een vork.
Verdeel de uien op het deeg.
Verdeel de appel stukjes erop.
Verkruimel de blauwe kaas bovenop.
Bak de taart circa 35 minuten op 220 graden.
Strooi wat peterselie op de taart.
Serveer met een salade erbij.