- 100 g bloem
- 100 g roomboter
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 theelepels "fleur d'oranger" (Marokkaanse toko)
- 2 eieren
- 80 g suiker
- 1 mango
- 50 g roomboter
- 15 stuks kleine suiker klontjes
Upside-down cake of “gâteau renversé” is een Franse cake die “op zijn kop”wordt geserveerd.
Door de boter met suiker onder de bakvorm, komt een laag die de mango niet mee bakt. De mango blijft zo lekker vers.
Dit recept is met mango maar het kan ook met ananas, mandarijn, sinaasappel, appel, peer, pruim enzovoort…
Dit recept is niet echt gezond door de boter en de suiker maar de cake is wel heel luchtig en lekker fris van smaak.
Pel de mango af en snijd hem in plakjes.
Klop de eieren samen met de boter en de suiker.
Voeg de bakpoeder, de vanille suiker en de bloem en klop het deeg tot een mooi glad beslag.
Doop de suiker klontjes, een voor een, in water en klop ze goed samen met de boter tot een glad mengsel.
Verdeel het boter-suiker mengsel in een cake of taart vorm (geen springvorm).
Verdeel nu de plakjes mango op het boter-suiker mengsel.
Ik heb zelf twee lagen mango gedaan om de hele mango te kunnen gebruiken.
Verwarm de oven op 210 graden voor.
Giet nu het beslag op de mango.
Bak de cake 10 minuten op 210 graden en daarna 30 minuten op 180 graden.
Haal de cake uit de oven en laat een paar minuten afkoelen (wacht niet veel langer anders plakt het boter-suiker mengsel vast aan de vorm).
Ga met een scherp mes langs de binnenkant van de bakvorm om de cake los te maken.
Keer de cake om op een schaal en laat de cake geheel afkoelen.