Door: Dominique op 24 - 04 - 2023 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 4 cm kencur (of gember), geschild en in plakjes gesneden
  • 1 vingerkootje geelwortel, Gewassen en in plakjes gesneden of 1 theelepel kurkuma poeder
  • 4-5 rode lombokpepers, grof  (Spaanse peper zonder zaadjes), gehakt
  • 6 limoenblaadjes, nerfs verwijderd en in heel fijne reepjes gesneden
  • 1 tl  Javaanse palmsuiker
  • Snuf zout
  • 4 flinke knoflooktenen, gepeld
  • 2 tl Trassi
  • 150 g gedroogde kokosrasp
 
  • 150 gram taugé
  • 150 gram sperziebonen
  • 4 eetl. Rauwe gehakte cashewnoten (of pinda’s)
  • 4 takjes citroenbasilicum (Thaise of gewone), de blaadjes
  • 300 gram Chinese kool of spitskool
  • 400 gram kailan (ook wel chinese broccoli, Aziatische Supermarkt) of paksoi
OOK NODIG Stoompan                                                          
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Recept 2 , samen met Joke klaar gemaakt.

Urap Urap is een prachtig gezond gerecht uit Indonesië met erin gestoomde groenten in een heerlijke kokos bumbu (Boemboe).

Wrijf de ingrediënten voor de bumbu (boemboe), behalve de kokosrasp in  in een grote platte vijzel of gebruik een staafmixer met een smalle maatbeker.
Meng de kruidenpasta met de kokosrasp.
Vul een stoompan met water en breng aan de kook.
Leg een stuk bakpapier in de stoom mandje en schep daar de kokos bumbu op.
Dek af en stoom de bumbu 15 minuten.

Bereid intussen de groenten voor. Snijd de Chinese kool in reepjes en scheid de stronk van het blad.
Snijd de stelen van de kailan in plakjes en het blad in reepjes. Scheid, wederom de stelen van het blad.
Schoon de taugé door de bruine uiteindes te verwijderen.
Dop de sperziebonen.

Breng een laagje water aan de kook in een pan en blancheer hier de sperziebonen in.

Neem de bumbu uit de stoompan.
Stoom de Chinese kool – erst de stronkreepjes 3 minuten, vervolgens het blad nog 3 minuten.
Schep tussentijds om voor gelijkmatige garing.
Stoom vervolgens de kailan – eerst de stelen 4 minuten en dan het blad nog eens 2 minuten.
Schep tussentijds weer om.

Stoom als laatste de taugé 30 seconden.

Doe alle groenten in een ruime mengkom en schep de bumbu erdoor.

Laat minstens 15 minuten staan zodat de smaken op elkaar in kunnen werken – dit gerecht eet je op
kamertemperatuur

Strooi de gehakte cashewnoten of pinda’s over de groenten (voor een knapperig contrast) en de blaadjes citroenbasilicum (ze geven frisheid).
Lekker met gestoomde rijst.
Grote eters kunnen het aanvullen met tofu of eieren.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Chili con carne

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Chili con carne..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Soep van Dré

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties