Door: Dominique op 24 - 04 - 2024 in de categorie Aziatische keuken, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 1 pakje Gyoza vellen of rijst vellen
  • 6 repen krab vlees
  • 50 g gekookte grote garnalen, zonder schil
  • 60 g gerookte kipfilet of 1 gebakken kleine kipfilet
  • 2 eetlepels champignons
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel verse munt blaadjes
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 2 lente uitjes
  • 1 cm verse gember
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 kleine wortel
  • 2 eetlepels taugé
  • 2 eetlepels glasnoedels of rijstnoedels
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Zonnenbloem olie om te frituren
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Nems zijn gefrituurde rolletjes, meestal gevuld met vlees, groenten en glasnoedels. Ze zijn vergelijkbaar met de loempia’s en worden vaak geserveerd met een dipsaus van soja of een zoet-zuur sausje.
Ze worden opgerold geserveerd, in een sla blaadje en een verse munt blaadje.
Ik heb mini Nems gemaakt als onderdeel van mijn Vietnamese salade Bo Bun met kip dat ik later ook hier ga plaatsen.
Ideaal voor een avond chillen of bij de borrel of feestje als hapjes.
.

Kook de rijstnoedels (glasnoedels)in ruim water met zout.
Giet ze af onder de kraan met koud water en laat ze aflekken.
Hak ze grof.

Elke ingrediënten voor de vulling worden in een keukenmachine fijn (niet te fijn) gehakt.

Gerookte kip.
Krab vlees.
Grote gekookte garnalen.
1 eetlepel van Peterselie, koriander (je proeft het niet maar is wel essentiel) en munt blaadjes.
1 stukje verse gember, 2 lente uitjes, sjalot en champignons.
1 wortel.

Wanneer al die ingrediënten gehakt zijn, meng ze goed samen.
Breng ze op smaak met wat zout en flink wat peper.
Hak grof de tauge (makkelijker om de mini nems dicht te vouwen).
Voeg de taugé, 2 eetlepels sojasaus en de eieren toe.
Voeg nu de glasnoedels toe.
Meng alles goed samen, de Nems vulling is klaar.

Zet een Gyoza vel of rijstvellen op een plank.
Doe 1 theelepel vulling in de middel.
Vouw de zijkanten naar binnen.
Vouw nu van beneden naar boven om de Nem dicht te kunnen vouwen.
Ik doe het boven een beetje nat met een beetje water op mijn vinger, het gaat makkelijker dicht.

Doe dat tot de Gyoza en/of de vulling  op zijn.

Verwarm een half fles zonnebloemenolie in een wok.
Bak een paar nems, 5 minuten, goudbruin op hoog vuur en laat ze op een bord met bakpapier uitlekken.
Doe dat tot alle mini Nems zijn gebakken.

Serveer meteen met sla blaadjes, zoete soja saus in een bakje ernaast en verse munt blaadjes.

Als je ze met Bo Bun salade wil gebruiken, warm ze daarna even snel in de wok, 2 minuten ongeveer en laat ze alweer uitlekken.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties