- 1 theelepel Kruidenmix voor vis Kruidenmix voor vis
- 400 g kabeljauw
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 60 g panko
- 6 eetlepels olie of 1 vel bakpapier
- Peper en eventueel zout
- 4 eetlepels mayonaise of yogonaise of fritesaus
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Handje vol met verse kruiden : peterselie, basilicum, dille, bieslook, munt
- Peper en eventueel zout
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 2 grote augurken
Snijd de kabeljauw in 12 gelijke plakken en bestrooi ze met peper en zout (optioneel).
Klop de eieren los in een schaaltje.
Meng de bloem met de kruiden mix voor vis
Zet de bloem en panko apart op een bordje. Zet het schaaltje met het losgeklopte ei tussen in.
Verwarm de olie in een koekenpan (of de oven op 180 graden voor).
Haal de plakken kabeljauw achtereenvolgens dun door de bloem, ruim door het losgeklopte ei en als laatst door de panko.
Bak de vis in de olie, draai ze regelmatig, 15 minuten of Leg de vissticks op de bakplaat En bak ze in de oven 15 à 20 minuten krokant en goudbruin.
Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Hak al de verse kruiden en de augurken fijn.
Roer dit door het yoghurt-mengsel.
Maak de saus op smaak met peper, citroensap, citroenrasp en eventueel zout
Serveer de vissticks met de saus.