- 8 eetlepels verse jus d'orange
- 2 eetlepels honing
- 8 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels grove mosterd
- Peper en zout naar smaak
- 1 Kleine rode ui
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel verse basilicum
- 1 eetlepel verse muntblaadjes
- 1 kopje volkoren pasta (hier fusilli) per persoon
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 rjjpe mango
- 250 g tomaatjes
- 50 g diepvries doperwten
- 50 g cashewnoten
- 2 gerookte kipfilets
- 4 eieren
- 4 lente uitjes
- 1 zakje gemengde sla naar smaak
Koolhydraatarm recept.
Heerlijke, frisse pasta salade met volkoren pasta, mango, gerookte kip, tomaatjes, een frisse sinaasappel dressing en nog veel meer. Ik mis wel kaas in mijn recept.
Kook de eieren in ruim water, laat ze in koud water afkoelen, pel ze en zet ze even in de koelkast.
Kook de pasta , beetgaar, in ruim water met zout.
Giet ze af onder de kraan.
Zet ze even in de koelkast.
Snijd de gerookte kipfilets in mini blokjes.
Snijdcde eiren in stukjes.
Maak de dressing klaar:
Hak in de keukenmachine, de muntblaadjes, de peterselie en de basilicum samen met de rode ui.
Meng ze goed samen met de grove mosterd, de honing en de sinaasappel sap.
Breng op smaak met wat zout en flink peper.
Zet de dressing in de koelkast.
Snijd de groenten en fruit.
Pel de komkommer, verwijderd het gedeelte met zaadjes en snijd de komkommer in mini blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de mango in blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Meng alle ingrediënten, behalve de sla, samen met de dressing.
verdeel de sla in 4 borden, 1 handjevol maar.
Verdeel 1,5 soeplepel pasta salade per bord bovenop.
Meng goed samen en enjoy!