- 3 witlof stronken
- 10 mini trostomaten of 250 g cherry tomaten
- 1 prei
- 1 grote wortel
- 3 teentjes knoflook
- 1 appel
- 300 g varkensgehakt
- 2 plakken ham
- 1 bol mozarella
- 50 g geraspte kaas
- Peper en zout
- 100 g kruidenkaas (paturain of boursin)
- 100 ml slagroom
Zelf verzonnen recept met witlof.
Koolhydraatarm
Het was heerlijk!
Was en snijd de uiteinden van de stronken.
Haal alle bladen los.
Snijd de ui, de wortels in blokjes.
Was en snijd de prei in ringetjes.
Halveer de tomaten.
Hak de knoflook fijn.
Maak de saus door de kruidenkaas op een laag vuur in een pannetje in de slagroom laten smelten.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de ui en de wortel.
Voeg de prei toe.
Voeg daarna het gehakt.
Wanneer jet vlees gebakken is,voeg de tomaten en de knoflook toe.
Roer alles goed, breng op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal.
Doe een beetje saus op de bodem.
Verdeel de helft van de witlof bladen.
Verdeel erop de helft van het groenten/vlees mengsel.
Scheur 1 plak ham erop.
Verdeel bovenop de helft van de geraspte kaas.
Verdeel nu de rest van de witlof.
Verdeel bovenop de rest van de saus.
Verdeel de rest van het vlees.
Scheur erop de ham en de mozarella.
Snijd de appel in blokjes en verdeel hem boven de mozarella.
Als laatste, verdeel de rest van de geraspte kaas.
Zet in een opgewarme oven op 175 graden, 30 minuten.
Lekker met sla.