- 3 witlof stronken
- 50 g roomboter
- 1 eetlepel honing
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- 4 speklappen
- 1 theelepel oregano
- 200 ml crème fraîche
- 3 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- Bladerdeeg , diepvries
- 1 Blok kaas, Gouda, jong beleggen
- 1 vel bakpapier
Een simpel, eenvoudig recept van hartige taart. Leeker met sla erbij .
Laat het bladerdeeg ontdooien op de aanrecht.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de sjalotjes in ringetjes.
Snijd de witlof stronken in ringen.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Zet een vel bakpapier op de bodem van een taartvorm.
Verdeel het bladerdeeg vellen erop.
Prik ze met een vork.
Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven.
Snijd de speklappen in reepjes.
Meng in een kom met oregano.
Snijd de kaas in mini cubes.
Klop de crème fraîche samen met de eieren.
Breng ze op smaak met peper.
In een koekenpan bak de spekjes zonder extra vet.
In een wok, laat de boter smelten.
Bak op hoog vuur de witlof samen met de sjalotjes en de knoflook.
Wanneer ze beginnen te verkleuren, voeg de honing toe, zet het vuur laag, breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
Zet het daarna in een vergiet om het te laten uitlekken.
Strooi de paneermeel op het deeg.
Meng de witlof met de cubes kaas en verdeel ze op het deeg.
Verdeel het mengsel ei-creme erop.
Zet terug in de oven, op 220 graden, 30 minuten.1