- 200 g verse pasta
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1/2 verse gesneden andijvie
- 1/2 courgette
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 2 kleine uien
- 1/2 spaanse peper zonder pitten
- 1/2 rode paprika
- 3 knoflook teentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sojasaus ( kikkoman, ik gebruik altijd de groene, met minder zout)
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1/2 theelepel garam masala
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 2 eetlepels mirin
Mijn man heeft me een uitdaging gegeven.
Maandag had we een andijvie stamppot gegeten.
De zak is altijd voor 4 personen dus we zitten elke keer met een iets minder vers half zak dat we in de prullenbak kunnen gooien.
Daarom kwam mijn man mee.
Misschien vind je een recept met de rest van de andijvie.
Ik had de hele week zin in een wok gegeten dus verzon ik dit recept. Het kan ook met spinazie denk ik.
Ik heb de pasta zelf gemaakt.
Het recept is voor 2 personen.
Snijd de uien, de kipfilets, de courgette en de paprika in blokjes.
Hak de peterselie, de knoflook en peper fijn.
Verwarm 2 eetlepels olie in de wok.
Bak erin de knoflook, de peper en de uien, 5 minuten.
Voeg de garam masala, de courgette, de paprika en de kipfilets blokjes en bak 5 minuten.
Voeg nu de worcestershiresaus, de kikkoman, de mirin en de soja saus toe.
Zet het vuur zacht en laat 5 minuten zacht pruttelen.
Kook de eieren hard.
Pel ze af en halveer ze.
Kook de verse pasta 4 minuten in kokend water met zout.
Giet ze af.
Doe het vuur onder de wok hoog en voeg de andijvie toe.
Wok tot de andijvie geslonken is.
Meng de noedels of pasta met saus en serveer meteen met 1 gekookte ei per persoon bovenop.