Door: Dominique op 10 - 01 - 2022 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
Voor de kip:
  • 4 kipfilets
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaden
  • De rasp van 1 citroen
  • De sap van 1 citroen
  • 2 lente uitjes
  • 2 sjalotten
  • 3 knoflook teentjes
  • 1 stuk verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus Kikkoman (groen, met minder zout)
  • 2 eetlepels ketjap
Voor de wok:
  • 2 grote wortels
  • 1 prei
  • 250 g taugé
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olie
  • Peper en zout
  • De gemarineerde kip ( hier boven)
 
  • 1 kop Basmati rijst per persoon
  • 50 g noten
  • 20 g verse platte peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

Hak de sjalotten fijn.
Haak de knoflook teentjes..
Rasp de citroen en pers hem uit.
Hak de peper fijn.
Rasp de gember.
Sniijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
Meng ze in een kom met de ketjap en de sojasaus.
Dek met folie en zet 1/2 uur in de koelkast.

In tussen:
Rasp de wortels, snipper het ui en snijd de prei in ringetjes.
Hak de peterselie.

Kook de rijst in ruim water met zout.
Giet hem af. Zet hem terug in de pan met een deksel en laat hem staan.

Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Scherp de kipfilets blokjes uit de marinade zonder het vocht ervan en bak ze in de wok.
Voeg de prei, de wortels, de ui en de knoflook toe.
Bak op hoog vuur samen.
Zet het vuur zacht en bak nog 10 minuten tot de prei zacht is.
Bak nu de taugé mee, een paar minuten (het moet knapperig blijven).
Zet het vuur uit.

Verdeel 3 scheplepels rijst op 4 borden.
Verdeel de kip erop met vocht erbij.
Garneer met noten en gehakte peterselie.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties