- 2 courgette
- 2 winter Wortel
- 2 Eieren
- 30 g Havermeel
- Zout & peper naar smaak
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel Bakpoeder
- Halvarine om ze te bakken
- 2 speklappen
- 10 cherry tomaatjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels cashewnoten
- Rasp van 1 citroen
- Sap van een halve citroen
- 250 g kwark
- Peper
Recept voor 2 personen.
Koolhydraatarm recept.
Heerlijke gebakken geraspte groenten, geserveerd met een lekkere topping en een frisse citroen-kwark saus. Natuurlijk, kunnen de speklappen reepjes kunnen weg voor een vegetarisch gerecht.
Schil de wortels en was de courgette.
Rasp ze fijn.
Strooi wat zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
Knijp ze tussen je fingers tot veel sap eruit komt.
Meng de geraspte groenten met de eieren, de bakpoeder, de kruiden, peper en zout en de meel.
Maak ronde platte koekjes en zet ze op een bord.
Maak de citroen-kwark saus.
Rasp en pers de citroen.
Meng met de kwark.
Breng op smaak met veel peper.
Bedekt met folie en zet in de koelkast.
Snijd de speklappen in reepjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de peterselie.
Bak ze zonder olie.
Voeg de honing en de noten toe en breng op smaak met peper.
Verwarm de halvarine, bak de ronde koekjes, 4 mn beide kanten.
Zet ze op een bord op een vel bakpapier.
Eventueel verwarm even de topping.
Verdeel de koekjes op 2 borden.
Verdeel de topping erop.
Doe een eetlepel kwark-citrien saus bovenop.
Serveer de rest van de saus in een kom erbij.