- 4 zalm filets
- 100 g gerookte zalm
- 4 lege coquille schelpen
- 2 eetlepels roomboter
- 1 glaasje water
- 2 preien
- 1/2 Spaanse peper zonder pitten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 2 eetlepels peterselie
- 100 g geraspte kaas
- Peper, zout
Ik heb hier een coquille schelp gebruikt maar u kunt kleine ovenschaaltjes gebruiken.
We eten het met rijst of sla maar u kunt het eten als voorafje.
Was en snijd de prei in ringetjes.
Verwarm 2 eetlepels roomboter in een pan.
Bak erin de prei op laag vuur.
Voeg 1 glaasje water, zet ern deksel op en laat de prei, 5 minuten koken.
Laat het aflekken in een vergiet.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Verwarm 50 g boter in een pan.
Bak erin het sjalot, spaanse peper en knoflook.
Voeg de bloem toe en bak even mee.
Beetje bij beetje, roer de melk, tot een iets dikke saus.
Voeg nu de peterselie en wat peper.
In een schaal, roer de zalm,, de gerookte zalm, de bechamel, de prei en de hrlf van de kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de zalm gratin in de schelpen of schaaltjes.
Verdeel de kaas erop en zet de gratin in de oven, op 200 graden, 30 minuten.