- 3 wortels
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 pastinaak
- 1 stengel bleekselderij met bladen
- Handjevol peterselie
- 2 eetlepels zout
- 1 scheutje olie
- 1 theelepel kurkuma
- Bakpapier
- Brownie vorm
Zelfgemaakte bouillonblokjes zijn lekker.
Het is niet moeilijk om ze te maken.
Ze bevatten geen chemische stoffen, geen toegevoegde smaakstoffen en suiker.
Je kan de zout beperken, dus ze zijn gezonder.
Snijd de groenten heel fijn of hak ze in een keukenmachine.
Verwarm de olie in een wok, bak erin de groenten met zout en kurkuma op laag vuur.
Zet de deksel op en laat de groenten op laag vuur gaar worden, ongeveer 30 minuten.
Pureer de groenten met een staafmixer.
Bekleed een brownie vorm met een bakpapier vel.
Verdeel het groenten mengsel erop en strijk het plaat.
Maak het dicht met folie en zet 4 uur in de vriezer.
Neem het mengsel uit de vriezer.
Snijd erin blokjes van 2 cm x 2.5 cm.
Snijd kleine strokjes uit de bakpapier vellen en verpak ermee de blokjes.
Doe ze allemaal in diepvries zakjes met zipsluiting.
Je kan nu ze in de vrieskast bewaren.
Wanneer je een blokje nodig hebt, kun je het uit de vriezer halen.
Lekker in een theeglas met gekookte water of als smaakmaker in soep of saus.