Door: Dominique op 29 - 10 - 2014 in de categorie Koekjes
Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaas kruiden
  • 4 eetlepels melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 pakje bakpoeder
   
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): - personen

Kruidnoten versus pepernoten

Kruidnoten worden vaak verward met pepernoten, maar het zijn de kruidnoten die het meest typisch zijn tijdens Sinterklaas (hoewel pepernoten zeker ook horen bij Sinterklaas). Pepernoten zijn, in tegenstelling tot kruidnoten, veel taaier en gemaakt van roggemeel. Pepernoten hebben meer weg van taaipoppen, met een ietwat anijsachtige smaak. Kruidnoten hebben juist een speculaasachtige smaak door het gebruik van de typische kruiden. De pepernoot heeft een vierkante vorm, terwijl de kruidnoot halfrond is.

 

IMG-20141029-WA0003

 

Doe alle ingrediënten in de kom en kneed er een deeg van.
Laat het deeg 20 minuten rustig staan.
Vet de bakplaat in met boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Maak van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat.
Druk ze een klein beetje plat en maak zo de bakplaat vol.
Bak ze ongeveer 20 a 25 minuten.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties