- 500 ml slagroom
- Snufje zout
Zo eenvoudig en zo lekker!
Vanochtend zag ik een Franse video van een jonge dame die probeert alles zelf te doen, bijvoorbeeld wasmiddel, gezicht crème, brood enz.
Ze vertelde ook dat ze roomboter zelf maakt.
Toen ik zag het, dacht ik, ik ga het nu proberen!
Ik moet eerlijk zeggen dat op een gegeven moment begon ik erover te twijfelen.
Tot ik zag mijn slagroom ineens veranderen in melk met schiften.
Door het schiften verandert de slagroom in boter.
Doe de slagroom in de mixer met een snufje zout en laat de machine of handmixer minimaal 15 minuten de room kloppen.
En nu? geduld!!
U kunt 4 fasen merken tot de slagroom in boter verandert.
– vloeibare slagroom
– dikke chantilly (witte dikke opgeklopte slagroom)
– natte slagroom, iets geler
– na meer dan 15 minuten, het wordt melk samen met heel veel schiften (kleine stukjes die op boter lijken).
Doe alles in een fijne vergiet of in een schone theedoek en laat goed uitlekken door de boter goed te pressen met je hand of door de theedoek te draaien.
Wat blijft over is simpelweg je 1e roomboter.
Het is gewoon magie!
Verdeel de boter in een bakje en sluit het goed af.
!! U kunt de boter 7 dagen, in de koelkast bewaren.