- 3 grote zoetaardappelen
- 100 g diepvries doperwten
- 8 muntblaadjes
- 4 eetlepels zilver uitjes
- 4 speklappen
- 100 g cherrytomaatjes
- 4 bosuitjes
- 1 rode ui
- 100 g Feta ( of andere kaas, naar smaak )
- 4 eetlepels yogonaise
- 4 eetlepels melk
- 1 grote theelepel dijon mosterd
- Peper en zout
- 1 stokbroodje, gesneden in plakjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels Olijfolie
zelf verzonnen frisse salade met zoetaardappelen, spekjes, munt en Feta.
Zet de aardappelen met schil in ruim kokend water met zout.
Kook ze. Om te kijken of ze gaar zijn, prik ze met een mes.
Niet te zacht, ze moeten nog stevig zijn.
Zet ze in koud water en laat ze afkoelen.
Hak de munt blaadjes fijn.
Snijd de ui in plakjes.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Zet in een grote serveer schaal de nog bevroren doperwten, de feta, de munt, de ui, de tomaatjes, de bos uitjes en de zilver uitjes toe.
Bak de speklappen zonder vet.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Laat ze even afkoelen en snijd ze in blokjes.
Voeg ze aan de salade toe.
Pel en halveer een knoflook teentje.
Wrijf de stokbrood plakjes met de knoflook.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de plakjes, beide kanten, goudbruin.
!pas op, het gaat snel.
Zet ze op een bord bekleed met keukenpapier.
Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Voeg ze aan de salade toe.
Maak de dressing door de yogonaise met de melk en de mosterd te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de salade.
Scheur de brood bovenop.