- 4 grote zoete aardappelen (of 8 kleine)
- 1 chorizo worst (lidl)
- 1 bloc witte kaas of Feta kaas
- 150 g pecanoten ( lidl)
- 1 eetlepel Maple syrup
- 120 g verse peterselie ( in pot)
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- Peper en zout
Boen de aardappelen en zet ze in de oven, in een ovenplat , bak ze 90 minuten op 200 graden.
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak hem in een koekenpan.
Hak fijn,in een keuken machine, de noten samen met de knoflook en de peterselie.
Doe 4 eetlepels van dit mengsel in een kom.
Voeg de Kaas en de chorizo, de Maple syrup toe en de azijn.
Roer alles goed samen.
In de keuken machine, voeg 4 eetlepels olijfolie toe en hak tot een smeuïge mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal de aardappelen uit de oven.
Halveer ze en hol ze een beetje uit.
Meng dat wat je uit de aardappelen haalt door het chorizo mengsel.
Vul de half aardappelen met het chorizo mengsel en verdeel de pesto erop.
Serveer meteen.