- 3 grote zoete aardappels (ongeveer 1 kg)
- 400 gram wortels
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 1 liter water
- 200 ml kokosmelk
- Scheutje olijfolie
- Handje koriander of peterselie
Eten met vrienden.
Nora had voor een heerlijke soep met zoete aardappelen en wortel gekozen.
Het was een lekkere dikke romige en zoete soep.
De koriander bovenop geeft een pit aan de soep.
Je kunt natuurlijk in plaatst van koriander, peterselie gebruiken en kunt spekjes toevoegen.
Heerlijke voorafje voor kerstmis!
Inspiratie bron: puursuzanne.nl
Was de zoete aardappels en de wortels en snijd deze in stukjes.
Snijd de knoflook en de ui fijn.
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg de knoflook en de ui toe.
Laat ze even goudbruin bakken, 5 minuten, op middelhoog vuur.
Voeg de zoete aardappels, de wortels, het water en het groentebouillonblokje toe.
Wanneer het kookt, laat het , op laag vuur, 15 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer.
Wanneer je de soep te dik vindt, kun je nog wat extra water of kokosmelk toevoegen. Verdeel de soep in 4 soepkommen of verrines en garneer met verse koriander (of peterselie).