- 2 grote zoete aardappelen
- 120 g kikkererwtenmeel
- 120 g amendeel meel
- 1 ei
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- Peper en zout
- 1 eetlepel Peterselie
- Olie om te bakken
- Verder keukenpapier
- 250 g champignons
- 250 g snack tomaatjes
- 1 rode paprika
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
koolhydraatarm en glutenvrij recept.
Maak de koekjes klaar:
Pel en snijd in blokken de zoete aardappelen.
Kook ze in ruim water met zout tot ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen in een vergiet en daarna pureer ze in een grote kom.
Voeg al de andere ingrediënten voor de koekjes samen.
Als je ze te vloeibaar vind, voeg er extra meel toe.
Maak de topping:
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Hak de knoflook en snipper de ui.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak alles.
Bak de koekjes:
Doe veel olie in een koekenpan of wok en verwarm het.
Doe een grote eetlepel beslag in je hand, maak een balletje ervan.
Met een schuimspaan laat het balletje glijden in de warme olie.
Druk het plat.
Bak 4 minuten, beiden kanten.
Zet ze op een bak papier.
Bak tot het beslag op is.
Strooi wat peterselie, zout en peper op de koekjes
Verwarm even het champignons mengsel.
Verdeel de koekjes en de topping op 4 borden.