Door: Dominique op 22 - 02 - 2024 in de categorie Hoofdgerechten en Bijgerechten, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • 1 bord Maizena
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • Peper en zout
  • Margarine en olie
  • 2 uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 rode paprika's
  • 4 lente uitjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels sweetchili saus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel bruine suiker
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Couscous is een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht gemaakt van kleine gestoomde balletjes van griesmeel, wat een soort tarwe is. Het wordt vaak gebruikt als basis voor stoofschotels, groenten en vlees, en het is populair in veel keukens over de hele wereld.
Het is een heerlijk recept, een aanrader!

Eerst maak de kip klaar:

Snijd de kipfilets in blokjes.

Meng in een kom de uienpoeder, de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de vijfkruiden poeder en de chilipoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de kipblokjes erin, meng ze goed met de rub en zet ze 30 minuten in de koelkast.

Maak de ingrediënten voor de saus klaar:

Snijd nu de paprika’s in reepjes, de uien en lente uitjes fijn en hak de knoflook fijn.

Bak de kip:

Klop de eieren los in een diepe bord.
Doe de maizena in een andere diepe bord.

Verwarm 2 eetlepels margarine en 2 eetlepels olie in een koekenpan.

Bak op hoog vuur de kip blokjes, 5 minuten.
Doe niet alles in een keer, ik heb ze een par een in de olie gedaan om te voorkomen dat ze samen gingen plakken.
Zet ze in een plaatte schaal bekleed met 2 lagen keukenpapier.

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de uien, de lente uitjes. en de paprika.

Voeg daarna de ketjap manis, de azijn, de ketchup, de sweetchili, de sojasaus en de bruine suiker.

Zet het vuur zacht en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.

Kook 1,5 litre water.
Doe de couscous in een grote kom.
Bedekt met het kokend water, een stukje boter en wat zout.
Meng met een vork.
Zet een platte bord erop en laat 10 minuten rusten.

Verdeel de couscous op 4 borden.
Doe 1 soeplepel zoetzure kip bovenop.
Serveer meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Chili con carne

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Chili con carne..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Soep van Dré

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties