Door: Dominique op 13 - 07 - 2025 in de categorie Pasta, Pasta en Rijst
Ingredienten
Pesto:
  • 2 kopjes verse basilicum
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje geraspte italiaanse kaas
  • 1/4 kopje pijnboompitten
  • 2 kleine knoflook teentjes
  • Peper en zout
Tomaatjes:
  • 500 g cherrytomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 6 knoflookteentjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 tskjes tijm
  • Peper en xout
Anders:
  • 4 burrata
  • 8 lasagne vellen
  • Een paar verse basilicum blaadjes
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk recept met verse Italiaanse ingrediënten.
U mag het koud, lauw of warm eten.
Ideaal lichte maaltijd in de zomer! 

Verdeel de tomaatjes op een ovenbakje, bekleed met bakpapier.
Doe bovenop de rest van de ingrediënten voor tomaatjes.
Zet in de oven op 180 graden, voor 30 minuten.
Laat ze even afkoelen.

Maak de pesto klaar door alle ingrediënten in de blender te mixen.
Breng op smaak met peper en wat zout.

Kook de lasagne in ruim water met zout.
Giet ze af en leg ze op een bord.

Presentatie
Leg een gekookt lasagnevel op een bord.
Hierop burrata, wat tomaatjes en kleine lepels pesto.
Vervolgens weer een lasagne, burrata, pesto en tomaatjes.

Extra basilicum pesto, verse basilicum en de jus van de tomaatjes bovenop is extra lekker.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties