Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Aardappel, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 4 aardappels
  • zout
  • paprika poeder
  • 1 tl olijfolie
  • 2 el grieks yoghurt
  • 1 tl sweet chili saus
  • 1 tl BBQ saus
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl cayenne poeder
  • peper
Keuken: Bereidingstijd: 90 min. Portie(s): 8 personen

In plaats van chips te frituren is het mogelijk om chips in de oven te bakken.

Het resultaat is iets minder knapperig maar wel voller van smaak.

In mijn recept, heb ik de chips langzaam op 100 graden laten bakken maar ik vind ze niet genoeg knapperig geworden dus ik pas het recept aan.

Verwarm de oven voor op 120 graden.
Maak dunne plakjes van de aardappels ( schaven of snijden ). Ze moeten niet te dun zijn, minimaal 3 mm.
Beschenk een kom met een laag olie en wat zout.
Strijk de plakjes met een kwast in.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Leg de chips op de bakplaat, ze mogen niet overlappen, dan worden ze niet knapperig.
Bestrooi paprika poeder erover.
Bak de chips een uur op 120 graden en 90 minuten op 180 graden.
Hou de chips goed in de gaten op dat ze niet verbranden, de ene oven is de ander niet.

Maak de dipsaus klaar door de yoghurt te mengen met de chilisaus, de paprika poeder, de cayenne poeder en de BBQ saus.
Breng op smaak met peper.

1798863_615767215183643_447397383_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties