Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Warme Saus
Ingredienten
  • 250 gr roomboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 el citroensap
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Zoals de Fransen zeggen sauce au beurre blanc, is een lekkere, luchtige, romige saus die heel lekker met asperge of vis is.
Je kan ook kruiden zoals dragon, kervel, peterselie en bieslook toevoegen maar ook sjalotten.

Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalotten en witte wijn toe. Laat het mengsel sudderen tot de helft is van het vocht is verdampt en de sjalotten zacht zijn.

Giet de saus door een zeef en schenk het vocht van de botersaus vervolgens weer terug in de pan. Of haal met een schuimspaan de sjalotten uit het vocht.

Verlaag het vuur tot laag en voeg de boterblokjes één voor één toe, terwijl je voortdurend roert met een garde. Het is belangrijk om de boter langzaam toe te voegen en goed te blijven roeren, zodat de saus een mooie, gladde consistentie krijgt.

Voeg eventueel vlak voor het serveren citroensap toe. Giet vervolgens de beurre blanc in een mooie sauskom of direct op het bord.10177854_648378975255800_8889045854475053168_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Chili con carne

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Chili con carne..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Soep van Dré

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties