- 2 aardappelen per persoon
- 1 bakje Ricotta
- 100 g verse spinazie
- 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 peper zonder zaadje
- 1 bak spekjes
- rasp van een half citroen
- peper en zout
- 1 lente uitje
- 100 g geraspte kaas
Zelf verzonnen recept van aardappel gevuld met kaas, spekjes en spinazie.
Was, boen en kook de aardappelen in ruim water met zout, 15 minuten.
Snijd de aardappelen doormidden.
Schep het aardappelkruim eruit met een lepeltje.
Pers een teentje knoflook.
Verhit de kokosolie in een wok en doe de spinazie erin.
Wok de spinazie samen met de knoflook tot de spinazie geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen en pers de spinazie met een lepel tot het goed uitgelekt is.
Hak met een mes de spinazie.
Rasp de helft van de citroen.
Meng in een keukenmachine het aardappelkruim samen met de spinazie, de peper, de Ricotta, de lente uitje, de helft van de spekjes, de citroen rasp en een teentje knoflook tot een mooi glad mengsel.
Breng op smaak met peper.
Leg de aardappelen in een ovenschaal naast elkaar.
Verdeel de rest van de spekjes erop.
Rasp de kaas en verdeel hem boven de aardappelen.
Leg de schaal in de oven en bak, 35 minuten op 180 graden.