- 500 gram aardappelen
- 100 ml yoghurt
- 4 koffie melk cupjes
- 1 bakje spekjes
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 500 gr spinazie
- Olie
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de uien en de knoflook in blokjes.
Fruit de uitjes en de knoflook in een beetje olie.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze af, doe de helft van de uitjes en van de knoflook, en de yoghurt erbij en stamp/roer je het tot een gladde puree.
Breng het op smaak met zout en peper. .
Doe de puree in de ingevette springvorm.
Maak de koek egaal met een spatel.
Haal de springvorm los. Doordat je zonder de rand van de springvorm bakt worden ook de zijkanten lekker krokant.
Doe de rest van de uien en de knoflook in een wok, voeg de Spaanse peper en de spekjes toe en bak ze een paar minuten.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
Verdeel de spinazie op de aardappelkoek.
Bak de aardappelkoek, ongeveer 45 minuten goudbruin op 200 graden.