- 3 grote aardappelen per persoon
- 2 avocado's
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 bakje Cherry tomaten (hier van 3 kleuren)
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 handjevol verse peterselie
- peper en zout
Kook de aardappelen met schil in ruim water met zout, 20 minuten.
giet ze af en zet ze een uur in de koelkast.
Snijd de paprika in blokjes.
Schil en snijd de komkommer in blokjes.
Snijd de avocado’s in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Pel de aardappelen en snijd ze grove blokjes.
Maak de dressing klaar:
Hak de peterselie samen met knoflook.
Meng samen de olie, de azijn, de mosterd, het peterselie-knoflook mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingrediënten samen en laat nog 1 uur in de koelkast.
(op de foto is de dressing nog niet in de salade)