- 400 ml gecondenseerde melk
- 200 ml slagroom
- 1 pakje vanille suiker
- 1 snufje zout
- 1 groot bakje aardbeien
- 85 g witte chocolade
- 1 eetlepel aardbeien siroop (eventueel)
Zorg dat de gecondenseerde melk en het slagroom goed koud zijn en uit de koelkast konen voor een beter luchtig, dik beslag.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Bewaar 6 aardbeien voor straks en halveer ze.
Hak de chocolade in stukjes.
Klop het slagroom met de vanille suiker en 1 snufje zout tot het bijna dik is geworden.
Voeg, beetje bij beetje, de gecondenseerde melk toe en klop tot een luchtig, dik beslag.
Klop de aardbeien stukjes nog 4 minuten mee.
Voeg eventueel 1 eetlepel aardbeien siroop toe en voeg 3/4 van de chocolade stukjes toe, meng ze voorzichtig met het beslag.
Stort her ijs in een diepvries bakje.
Verdeel de rest van de aardbeien en strooi de chocolade stukjes bovenop.
Doe het bakje goed dicht en doe het ijs minimaal 4 uur in de vrieskast.