- 140 g bloem
- 45 g boter (gesmolten)
- lauwe water
- 1 pakje bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 handjevol verse tijm
- 1 ei
- droge witte bonen om blind te bakken
- 1 kg witte asperge
- 3 lente-uitjes
- peper en zout
- 1 el verse peterselie, dragon, tijm, bieslook (of droog)
- 1 ei
- 5 kuipjes koffiemelk
- 100 g ham
- 100g geraspte kaas
Dit recept heb ik zelf verzonnen.
Het is een lekker, frisse, lente taart met een krokante deeg!
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Meng samen alle ingrediënten voor het deeg.
Kneed het deeg met je handen, uitrollen en in een taart vorm plaatsen (op bakpapier).
Giet de droge witte bonen erop en bak het deeg 15 minuten op 180 graden in de oven.
Schil de asperge af, kook ze 10 minuten in ruime water met zout.
Snijd ze in blokjes.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Snijd de ham in reepjes.
Snijd de kruiden heel fijn.
Meng de lente-uitjes, asperges blokjes, de ham, de koffie melk, de ei en de kruiden samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet het asperge mengsel op het deeg, bestrooi de kaas erover.
Bak de taart 25 minuten in de oven.