- 300 g rundergehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel 5 kruiden
- 1 theelepel citroengras poeder
- 1 theelepel peterselie
- 1 half rode paprika
- 2 gember bolletjes
- 1 theelepel gember siroop
- 1 theelepel cayenne poeder
- peper en zout
- bak boter voor vlees
- 1 bakje kastanje champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 knoflook teentjes
- 1 ui
- 1 prei
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 bakje crème fraîche
- peper en zout
- 1 theelepel gember siroop
- wok olie
Lekkere gekruide balletjes.
Zelf verzonnen…
Maak de balletjes klaar:
Hak de paprika samen met de ui, de knoflook, de gember bolletjes en de peterselie.
In een kom meng samen het gehakt met het ui-mengsel, de ei, de paneermeel, de citroengras, de cayenne poeder, de 5 kruiden en de ketjap manis.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol in je handen, balletjes uit het gehakt mengsel.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de balletjes.
Maak de saus klaar:
Snijd de prei in ringetjes, de champignons in plakjes, de ui en de paprika’s in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm de wok olie in een wok en bak alle ingrediënten samen.
Voor de ketjap manis, de gember siroop toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de creme fraiche toe en laat op laag vuur een paar minuten koken.
Serveer de balletjes met mie of rijst.