Door: Dominique op 29 - 05 - 2015 in de categorie Aziatische keuken, Rubs, marinade, glaze en kruiden mix
Ingredienten
  • 2 speklappen per persoon
  • 4 theelepels sesamzaden
  • 2 theelepels gember siroop
  • 1/2 theelepel steranijs poeder
  • 1/2 theelepel Chinese 5 kruiden
  • 1 snufje citroengras poeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje Kurkuma
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • peper en zout
  • 4 lente uitjes
 
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 personen

Operatie voorraad vanmiddag!
Het is altijd leuk om even in mijn voorraad naar ingrediënten te zoeken die ik niet te vaak gebruik, om een nieuwe combinatie van smaken uit te zoeken en een lekker recept van te maken.
Ik wilde graag speklappen eten maar wilde een nieuw recept voor marinade uitzoeken.
Dit marinade kan ook voor een bbq recept.

 

Snijd de lente uitjes in ringetjes.

Meng alle ingrediënten samen.

Zet de speklapjes in een schaal.
Verdeel de marinade erop.
Verdeel de lente uitjes bovenop.
Dek de speklapjes met plastic folie en laat in de koelkast, 1 uur marineren.

11292663_1048702398491755_716989821_n

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties