Door: Dominique op 11 - 02 - 2016 in de categorie Groenten en diverses Salade
Ingredienten
  • 2 aubergines
  • 2 Spaanse peper zonder pit
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels azijn (wit, hier Balsamico bianco)
  • beetje zout en peterselie voor de garnering
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept komt uit Egypte.
Mijn vriendin Joke had het voor mij gemaakt en ik vond het zo lekker dat ik het graag met jullie wil delen.
In haar recept gebruikt ze 1 aubergine en 2 Spaanse pepers maar ik heb 2 aubergines en 1 Spaanse peper.
Dit bijgerecht is lekker koud of warm en heerlijk met een gegrilde vis.

12696470_1191924534169540_770628950_oSnijd de aubergines in kleine blokjes.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines tot ze een mooie kleur krijgen.
Giet het vet af en zet de aubergines in een bord met keukenpapier om ze goed uit te laten lekken.

Hak de Spaanse peper samen met de knoflook.
Meng de azijn met de aubergines, de Spaanse peper en de knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
strooi wat peterselie erover.

12736723_1191987387496588_543617245_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties