- 2 aubergines
- 2 Spaanse peper zonder pit
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels azijn (wit, hier Balsamico bianco)
- beetje zout en peterselie voor de garnering
- olijfolie
Dit recept komt uit Egypte.
Mijn vriendin Joke had het voor mij gemaakt en ik vond het zo lekker dat ik het graag met jullie wil delen.
In haar recept gebruikt ze 1 aubergine en 2 Spaanse pepers maar ik heb 2 aubergines en 1 Spaanse peper.
Dit bijgerecht is lekker koud of warm en heerlijk met een gegrilde vis.
Snijd de aubergines in kleine blokjes.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines tot ze een mooie kleur krijgen.
Giet het vet af en zet de aubergines in een bord met keukenpapier om ze goed uit te laten lekken.
Hak de Spaanse peper samen met de knoflook.
Meng de azijn met de aubergines, de Spaanse peper en de knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
strooi wat peterselie erover.