Eten met vrienden Nathalie en Joke hadden gekozen voor een heerlijk ouderwets hoofdgerecht: Kalfsrollade met spruitjes en sperziebonen. Joke had ook gekozen voor een aardappel bijgerecht. Het recept is van haar oma. Haar dochter vertelde dat ze soms restant van stoofvlees in het recept verwerkt. Pommes parisiennes zijn aardappelpuree balletjes, Lees verder...
Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Mix de mayonaise en de appelblokjes met een staafmixer glad. Neem een handje van de sla en verdeel op de amuses lepels. Leg de eendenborst plakjes op de ruccola. Garneer de lepels met een theelepel appelmayonaise, chutney en verse peper.
Pel de komkommers, de knoflook en het halve ui. Pureer alle ingrediënten samen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de koude soep in 4 glazen. Laat de komkommer soep, 2 uur minimum in de koelkast. Serveer zo of met gegrilde stokbrood sneden.
Dit toetje brengt me terug in mijn jeugd wanneer mijn moeder maakte het op zondag… mmm… Zo simpel, zo makkelijk, met alleen 3 ingrediënten en toch zo lekker! Ik gebruikt geen suiker want ik vind het zo lekker en ik gebruik een zoete cacao poeder. Als u pure cacao poeder Lees verder...
Zet een pan met water op het vuur, zet een kommetje erop. Verwarm de boter en de suiker samen en roer tot een iets wit glad beslag. Doe de boter uit het vuur en laat hem 3 minuten afkoelen. Splits de eieren. Voeg de eierdooiers, een per een, aan het Lees verder...
Herinneringen uit mijn jeugd…. Een leuk recept om met kinderen te maken op een vrije namiddag of tijdens een vakantie. Wel oppassen met het hete vet natuurlijk! Doe de bloem in een kom en maak een putje in het midden. Doe in het putje de opgeklopte eieren, de olie, een Lees verder...
Het is lekker met vlees of met gebakken eieren. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de uien fijn. Hak de de tijm en de knoflook teentjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de uien erin. Voeg de tomaten blokjes , de Lees verder...
Lekkere gevulde omelet. Het is ook lekker voor een avondmaaltijd, geserveerd met sla en stokbrood erbij. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Verwarm de olie. Bak de aardappel blokjes, eerst in de olie tot ze verkleuren. Daarna gooi de Lees verder...
Dit recept van bami heb ik van Diane, een van beste vriendinnen, gekregen. Hetis simpel, gezond, zo klaar en heel lekker! Snijd de kipfilets in kleine blokken. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij eerst het wit gedeelte van de paksoi in reepjes en daarna hak het Lees verder...
Lekkere romige saus. Snijd de uien in blokjes. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Halveer de champignons. Snijd de paprika’s in reepjes. Verhit in een pan de margarine. Bak erin de uien, de champignons en de knoflook. Voeg er nu de runderreepjes toe en bak ze een paar Lees verder...