- 9 bacon plakjes (minimum)
- 1 ei
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- 1 el verse dragon
- 1 potje crème fraîche
- 1 lente-ui
- en zout
- silicone mini taart vormpjes of muffin vormpjes
Tip:
Ik had 2 plakjes bacon per taartjes gebruikt maar het is te weinig, het eimengsel loopt uit, drie is beter.
Leuke en lekkere hapjes om te serveren met ontbijt of brunch of voorafje.
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de plakjes bacon in de vormpjes.
Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt.
Hak de lente-ui in dunne ringetjes.
Snij de peterselie, de dragon en de bieslook heel fijn.
Klop de ei met wat peper en zout los en roer, de crème fraîche, de kruiden en bosui er door heen.
Schenk het eiermengsel in de vormpjes tot net onder de rand.
Zet de bacon taartjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat het eimengsel helemaal gestold zijn.