- 1 pak filodeeg, ontdooid
- 2 eetlepels walnoten, ongezout
- 2 eetlepels pecannoten, ongezout
- 3 eetlepels pistache noten, ongezout
- 1 plak roomboter, ongezout
- 200 g ricotta cheese
- 3 eetlepels fleur d'oranger (Marokkaanse winkel)
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje vanille suiker
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels honing
Eigen recept, een oud mediterrane recept met een eigen twist…
Met filo deeg, als het pakje is open, moet je dan heel snel werken.
Zet de vellen onder een vochtige theedoek wanneer je doet iets ander.
Zo voorkom je dat ze drogen op en breken.
Hak de noten samen.
Klop de ricotta met de noten en de honing.
Snijd met een scherpe mes, bandjes van 5 cm in de filodeegvellen.
Zet de boter, 50 seconden in de magnetron of laat hem smelten in een pannetje.
Smeer wat gesmolten boter met een kwast op 3 filodeeg bandjes.
Zet ze op elkaar.
Verdeel een beetje vulling in de middel van de bovenste filodeeg.
Rol de filo deeg op de vulling heen, alle 3 vellen samen.
Zet de Batavla rolletje op een bakpapier.
Smeer wat gesmolten boter erop.
Doe dat tot alles op is.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Bak de Batavla tot ze goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten.
Maak de siroop klaar door alle ingrediënten in een steelpan te opwarmen.
Hak de pistache noten grof.
Wanneer je serveer, strijk elke Batavla rolletjes met siroop en strooi wat pistache noten erop.
Je kan ze een dag van tevoren klaar maken maar je bak ze net voor het serveren.