- 300 g bloem
- 1 citroen
- 100 g roomboter
- 1 zakje vanille suiker
- 1 ei
- 1/2 zakje bakpoeder
- 120 fijne kristal suiker
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels poeder suiker
Biscotti morbidi al limone, zijn lekkere citroen koekjes, hard van buiten en net als kussentjes van binnen.
Maak het deeg klaar:
Rasp de citroen en pers hem.
Meng in een keuken machine, het ei met de boter, 4 minuten.
Voeg de citroen rasp en de citroen sap, de vanille suiker en de suiker toe en meng nog een paar minuten.
Meng de bloem samen met de bakpoeder en voeg ze toe aan het deeg.
Meng nog 3 minuten.
Maak de koekjes klaar:
Zet een kommetje met suiker en een kommetje met poeder suiker klaar.
Rol tussen je vingers kleine balletjes.
Dop ze ( rol ze erin ) een paar een, eerst in de suiker en daarna in de poeder suiker.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Zet de koekjes (niet te dicht bij elkaar), op een ovenplaat met bakpapier erop.
Laat de koekjes, 15 minuten in de koelkast rusten.
Bak de koekjes, 15 minuten in de oven op 180 graden.