Door: Dominique op 17 - 12 - 2015 in de categorie Deeg
Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1/2 glas lauw water
  • 250 g roomboter of margarine (ongezouten)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel melk
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): - personen

Het is eenvoudig om zijn eigen bladerdeeg maken, het is gewoon heel leuk om dat te doen!

Meng de gist samen met een eetlepel melk.
Kneed de bloem, samen met de suiker, de gist, de zout en het water tot een mooi, soepel deeg.

11875621_1093880530640608_1003097602_oRol het deeg fijn.
Snijd in de koude roomboter dunne plakjes en verdeel de hele boter op het deeg.
Zorg wel dat de boter heel koud is.

 

 

Vouw het deeg 3 keer op. (zie of de foto hier onder).
Rol het deeg uit, verdeel wat boter erop en vouw het deeg 3 keer op.
Zet het deeg op een bord in een folie en laat het, 15  minuten in de koelkast koud worden.

11880728_1093880860640575_1645123878_n11874200_1093881097307218_1202892922_n11880153_1093880900640571_912988499_n

11873177_1093888250639836_2124089336_oRol het deeg alweer uit.
Verdeel wat boter en vouw het 3 keer en zet het deeg in de koelkast, 15 minuten.

Doe het 5 keer in totaal.

 

12380712_1157414484287212_422196997_oRol het deeg een laatste keer dun uit.
Het deeg uitrollen tot een rechthoek van 20 x 35 cm.

 

 

 

12381106_1157433630951964_934616617_o

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties