- 250 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 1/2 glas lauw water
- 250 g roomboter of margarine (ongezouten)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 1 theelepel melk
Het is eenvoudig om zijn eigen bladerdeeg maken, het is gewoon heel leuk om dat te doen!
Meng de gist samen met een eetlepel melk.
Kneed de bloem, samen met de suiker, de gist, de zout en het water tot een mooi, soepel deeg.
Rol het deeg fijn.
Snijd in de koude roomboter dunne plakjes en verdeel de hele boter op het deeg.
Zorg wel dat de boter heel koud is.
Vouw het deeg 3 keer op. (zie of de foto hier onder).
Rol het deeg uit, verdeel wat boter erop en vouw het deeg 3 keer op.
Zet het deeg op een bord in een folie en laat het, 15 minuten in de koelkast koud worden.
Rol het deeg alweer uit.
Verdeel wat boter en vouw het 3 keer en zet het deeg in de koelkast, 15 minuten.
Doe het 5 keer in totaal.
Rol het deeg een laatste keer dun uit.
Het deeg uitrollen tot een rechthoek van 20 x 35 cm.