- 1 struik bleekselderij
- 2 aardappels per persoon
- zout peper
- 30 g boter
- 3 eetlepels bloem
- 250 ml melk
- 100 g blauwe kaas (Danish Blue)
- bieslook
Lekker bijgerecht, zacht en romig van smaak!
Als je geen tijd om de Bechamel saus te maken, kun je ook groentesaus gebruiken.
Snijd de bladeren van de bleekselderij en schil de stengels.
Snijd ze daarna in stukken.
Kook de groente 10 minuten.
Giet af en laat goed uitlekken.
Kook de aardappels in ruime water met zout.
Maak de saus:
smelt de boter, voeg de bloem toe, laat even pruttelen.
Doe de helft van de melk erbij.
Breng goed roerend aan de kook en voeg de rest van de melk toe..
Verkruimel de blauwe kaas en laat in de saus smelten.
Schenk over de groenten.
Garneer met bieslook.