Door: Dominique op 4 - 05 - 2020 in de categorie Aziatische keuken, BBQ, Groenten, Warme Saus
Ingredienten
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 houten spiesjes
  • 1  bakpapier vel
Voor de ketjapsaus:
  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel gember siroop
  • 2 eetlepels verse geraspte gember
  • 1 eetlepel soja kikkoman
  • Snufje korianderen snufje laos
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 tot 1 (naar smaak)  theelepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 uien 2 knoflook teentjes
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Zet de houten spiesjes in een bak met water.

Snijd de bloemkool in grote roosjes.
Pel de aardappelen, snijd ze in vier blokken.
Kook ze samen in een grote pan met kokend water en ziut, 12 minuten.
Giet ze af en laat ze afkoelen.

Maak de saus klaar:
Snijd de uien fijn.
Snijd de knoflook in heel dun plakjes.
Rasp de gember.
Verwarm de olie in de koekenpan.
Bak erin de uien, de sambal oelek, de knoflook en de gember.
Zet het vuur laag.
Voeg de gember siroop, de citroensap, de ketjap, de soja saus en de ketchup toe.
Vorg nu de kurkuma poeder, de koriander poeder en de laos toe.
Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.

Maak de spiesjes klaar:
Rij 2 bloemkool roosjes en 2 aardappel blokjes op een houten spies.
Maak 2 spiesjes per persoon.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Strooi wat kerrie poeder en besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet in de oven 20 minuten op 210 graden.

Verwarm de saus en serveer meteen.

Lekker vegetarisch of  bij vis of vlees.
Ook lekker op de bbq. 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties