- 1 zak boerenkool, fijn gesneden
- 5 tros tomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 prei
- 3 el pijnboompitjes
- 1 gerookte worst
- 1 bakje spekjes
- 50 g geraspte kaas
- sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- 2 glas water
- 1 paprika
Ik vind de Klassieke Nederlandse stamppot met boerenkool heel lekker maar gisteren had ik zin in iets anders.
van 2 recepten heb ik een recept gemaakt en dat is heel lekker!
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringen en halveer de tomaatjes.
Snijd de worst fijn.
Snijd de paprika in blokjes.
Pers de citroen en rapst de kaas.
Bak de ui en de knoflook in olijfolie in een wok.
Voeg de prei en de paprika toe.
Voeg de boerenkool toe en wok een paar minuten.
Voeg daarna de tomaatjes, de citroensap, de water, de pijnboompitjes, de spekjes en de worst.
Breng op smaak met peper en zout.
Wok op laag vuur 25 minuten tot de boerenkool zacht is.
Op moment van serveren, strooi de geraspte kaas erover.
Serveer de boerenkool met aardappelpuree of gekookte aardappelen.