Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 1 grote winterpeen
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouquet garni (laurierblad,peterselie,tijm,kruidennagel)
  • 2 speklappen
  • 400g contrafilet
  • verse peterselie
  • 1 fleesje witte wijn
  • 1 pakje tomatenpuree
Keuken: Bereidingstijd: 3 uur min. Portie(s): 4 personen

Een lekker stoofpotje dat ik vaak op zondag maak…

Een traditie uit het Zuid-west van Frankrijk!

Was en snijd de prei in reepjes.

Was de wortel, schil hem af en snijd hem in schijfjes.

Snijd ui en knoflook klein.

Snijd de speklapjes in reepjes.

Snijd het vlees in blokjes.

Bak de speklapjes en het vlees blokjes in boter.

Voeg er de groenten, de knoflook teentjes en de bouquet garni toe.

Schenk de wijn en de tomatensaus.

Breng op smaak met peper en zout en breng de saus aan de kook.

Laat op een laag vuur 3 uur sudderen.

Lekker met gekookte aardappels, pasta of frieten of gewoon met stokbrood.

419948_340543056039395_649761791_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties