- 1 grote winterpeen
- 1 prei
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouquet garni (laurierblad,peterselie,ti
jm,kruidennagel) - 2 speklappen
- 400g contrafilet
- verse peterselie
- 1 fleesje witte wijn
- 1 pakje tomatenpuree
Een lekker stoofpotje dat ik vaak op zondag maak…
Een traditie uit het Zuid-west van Frankrijk!
Was en snijd de prei in reepjes.
Was de wortel, schil hem af en snijd hem in schijfjes.
Snijd ui en knoflook klein.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Bak de speklapjes en het vlees blokjes in boter.
Voeg er de groenten, de knoflook teentjes en de bouquet garni toe.
Schenk de wijn en de tomatensaus.
Breng op smaak met peper en zout en breng de saus aan de kook.
Laat op een laag vuur 3 uur sudderen.
Lekker met gekookte aardappels, pasta of frieten of gewoon met stokbrood.