Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Tapas, Hapjes en Antipasti, Warme voorgerechten
Ingredienten
  • 1/2 theelepel vijgen Jam (kan ook met een ander jam)
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eendenborst
  • Sla
  • peper en zout
  • cocktail prikkers
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 8 personen

Zelf verzonnen een paar jaar geleden, het stond nog op mijn website voor tapas


Bak de eendenborst eerst 15 minuten met het vet-kant op het bodem van de koekenpan, daarna het vlees kant nog 5 minuten. Het vlees moet Rosé blijven.

In een kommetje, meng de vijgen jam met 1 theelepel lauwe water en het azijn.
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de vet van het vlees af en snijd de eendenborst in aiguillettes (heel dunne plakjes).

smeer een beetje vijgen- dressing op de aiguillettes.

Leg op elk stuk vlees, een bladje sla.

Rol het vlees op en prik er een cocktail prikker in.

Bedruppel met wat dressing.

Bon appétit!

318931_376783255748708_1185390215_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties