Door: Dominique op 26 - 08 - 2016 in de categorie Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
Recept voor 1 potje jam
  • 400 g bramen
  • 250 g - 300 g suiker (naar smaak)
  • 1 zakje vanille suiker of 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 potje met deksel
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): = personen

Heerlijke jam en zo makkelijk om te maken!

Was de bramen onder de kraan.

20160808_17242920160808_180325Meng in een pan de bramen, de suiker, de vanille suiker en de citroensap.
Breng aan de kook.
Zet het vuur zacht en laat nog 15 minuten zacht koken.
Als je geen pitjes in je jam wilt, kun je de bramenjam nog even zeven.
Ik had het de 1e keer niet gedaan en vond de pitjes niet zo prettig in mijn mond.

 

 

 

 

thumbnail_20160824_133426_resized
Giet de bramenjam in een schoon potje, draai de deksel er op en zet ze op zijn kop.
Je hoort tijdens het afkoelen een klik van de deksel, nu is het vacuüm gezogen.
Laat de jam volledig afkoelen.

 

 

 

 

20160824_134021_1472167461795

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties