- 4 kipfikipfilets
- 1 broccoli stronk
- 1 bak champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 6 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel chili vlokjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 theelepels honing
- 1 eetlepel gembersiroop
- 250 ml water
- 1 kipbouillon blokje
- 2 eetlepels bloem
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de ui fijn.
Hak de knoflook fij.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Halveer de champignons en snijd ze in vieren.
Maak de bouillon door de kippenbouillon blokje et mengen met gekookt water.
Doe 2 eetlepels bloem in een kom.
Klop de kipbouillon met de bloem.
Voeg de honing, de gember siroop en de sojasaus en roer alles goed samen.
Doe 6 eetlepels bloem in een bord en wentel de kip blokjes erin.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de kipblokjes tot ze goudbruin zijn.
Zet ze apart op een bord.
Voeg 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak erin de ui, de knoflook, de champignons en de broccoli tot de broccoli zacht wordt.
Voeg 1 theelepel chili vlokjes.
Voeg de saus toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de kipblokjes toe.
Laat het broccoli pannetje 10 minuten zacht pruttelen.
Lekker met brood, rijst of pasta!