- 1 kg aardappelen
- 1 grote broccoli.
- 250 g champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g geraspte kaas
- 100 g blokje kaas
- 4 eieren
- Peper en zout
- 2 eetlepels Olijfolie
- 20 g Roomboter
- 4 eetlepels Melk
Pel de aardappelen en snijd ze in blokken.
Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stellen in ringen.
Snijd de uien fijn.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de champignons in vieren.
Snijd de kaas in mini blokjes.
Rasp de kaas.
Kook de eieren hard in ruim kokend water met zout. Pel ze af en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappelen samen met de broccoli in ruim water met zout, tot de aardappelen zacht zijn en de broccoli gaar.
Verwarm de olijfolie in een wok.
Bak de uien samen met de knoflook en de champignons.
Stamp de broccoli samen met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de mini kaasblokjes met de stamppot.
Verdeel de stamppot op 4 borden.
Verdeel het uien-champignons mengsel erop.
Strooi de geraspte kaas bovenop en verdeel de eieren plakjes boven de stamppot. .
Lekker met verse worst, karbonade of slavinken.