- 250 g bloem
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zakje droge gist
- 3/ 4 glas lauwe water
- 4 theelepels gebakken uien
- 4 theelepels verse rozemarijn
- 4 theelepels zwarte sesamzaden.
Meng de bloem samen met de gist, de olie, de suiker, de zout.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed, 10 minuten tot een mooi elastisch, soepel deeg.
Het is wel zelf aanvoelen hoeveel water is het nodig. Te nat, voeg dan wat bloem toe, te droog voeg wat water toe.
Maak een val en strooi wat bloem erop.
Laat het deeg 2 uur rijzen onder een theedoek.
Verdeel het deeg in 3 ballen.
Rol ze uit in de lengte, met je handen, tot 3 strokken.
Vlecht ze samen.
Steek de rozemarijn en de gebakken uien in het brood en strooi wat sesamzaden erop.
Laat het deeg alweer rijzen onder een theedoek, 1 uur.
Verwarm de oven op 180 graden en bak het brood, 40 minuten.
Om te kijken of het brood gaar is, draai ik het om en klop ik erop. Als het brood een doof geluid maakt, is het klaar.