- Mix voor volkoren brood of waldkorn brood
- 275 ml water
- 100 g vijgen
- 100 g walnoten
- 50 g muesli naturel
Recept met een pakje!
Heerlijke donkere brood met vijgen en noten.
Ook lekker zonder noten of met cranberries.
De brood is lekker met kaas.
Meng de mix met water en kneed tot een mooi, soepel deeg.
Snijd de vijgen in repen en hak de noten heel grof.
Meng de vijgen en de noten met het deeg.
Rol met je hand het deeg in de vorm van een ovale brood.
Maak de bovenkant een beetje nat en rol de brood in de muesli (alleen de bovenkant).
Zet een bakpapier vel op een oven rooster en laat de brood minimaal 30 minuten erop rijzen, onder een theedoek.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Bak de brood, 35 minuten in de oven.
Laat de brood nog afkoelen en snijd hem in sneden.