Door: Dominique op 15 - 09 - 2015 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 bak Shoarmavlees (400 g)
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 afbakstookbroden
  • 200 ml melk
  • 175 ml creme fraiche
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 3 eieren
  • margarine
  • 1 rode paprika
  • tijm
  • 1 pakje feta
  • 1 grote tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Het was moeilijk om er een mooie foto van maken maar het was verrassend lekker!
Zelf verzonnen recept.
Iedereen kent de Engelse pudding, een broodschotel met rozijntje in een beslag van eieren, melk en suiker.
Vanavond wilde ik shoarmavlees klaarmaken maar ik ben er niet gek op.
Toen dacht ik, ik maak een broodschotel met stokbrood, shoarmavlees, feta en tomaat.

 

Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringetjes.

Verwarm wat margarine in een wok en bak de ui samen met de knoflook en de paprika.
Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
Voeg het shoarmavlees toe en bak nog een paar minuten.
Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken.

12015392_1113531115342216_694384432_oBak de stokbroden in de oven, op 180 graden, 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.

 

 

 

12008282_1113531005342227_626196744_oMaak het beslag door de crème fraîche te mengen met de melk, de tijm, de mosterd en de eieren.
Breng op smaak met wat zout en veel peper.

 

 

 

Snijd de tomaten in plakjes en halveer ze.
Snijd de feta in dunne plakjes.

12029100_1113531618675499_1069720011_n12032309_1113534715341856_240443359_nSmeer de ovenschaal in met wat margarine of boter.
Scherp 2 lepels shoarmavlees, stop het stokbrood tegen, dan een stuk feta en een plakje tomaat.
Doe dat tot alles is op.
Verdeel het beslag bovenop.
Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven.
Bak de broodschotel in ca. 25 minuten op 180 graden, goudbruin.

12020512_1113588805336447_831239694_o (1)

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties