- 1 bak Shoarmavlees (400 g)
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 afbakstookbroden
- 200 ml melk
- 175 ml creme fraiche
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 3 eieren
- margarine
- 1 rode paprika
- tijm
- 1 pakje feta
- 1 grote tomaten
- 100 g geraspte kaas
- peper en zout
Het was moeilijk om er een mooie foto van maken maar het was verrassend lekker!
Zelf verzonnen recept.
Iedereen kent de Engelse pudding, een broodschotel met rozijntje in een beslag van eieren, melk en suiker.
Vanavond wilde ik shoarmavlees klaarmaken maar ik ben er niet gek op.
Toen dacht ik, ik maak een broodschotel met stokbrood, shoarmavlees, feta en tomaat.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringetjes.
Verwarm wat margarine in een wok en bak de ui samen met de knoflook en de paprika.
Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.
Voeg het shoarmavlees toe en bak nog een paar minuten.
Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken.
Bak de stokbroden in de oven, op 180 graden, 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Maak het beslag door de crème fraîche te mengen met de melk, de tijm, de mosterd en de eieren.
Breng op smaak met wat zout en veel peper.
Snijd de tomaten in plakjes en halveer ze.
Snijd de feta in dunne plakjes.
Smeer de ovenschaal in met wat margarine of boter.
Scherp 2 lepels shoarmavlees, stop het stokbrood tegen, dan een stuk feta en een plakje tomaat.
Doe dat tot alles is op.
Verdeel het beslag bovenop.
Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven.
Bak de broodschotel in ca. 25 minuten op 180 graden, goudbruin.