- 125 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 125 g bloem
- 4 eetlepels cacao poeder
- 4 eieren
- 250 g mascarpone
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 80 g suiker
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels suiker
- 200 ml slagroom
Zelf verzonnen recept voor Kerstmis.
Luchtige, platte, opgerolde chocolade cake gevuld met sinaasappel – mascarpone mousse.
Maak de cake klaar
Klop de eierdooiers samen met de suiker tot het beslag wit en luchtig wordt.
Voeg de bloem, de chocolade poeder en de vanille suiker toe.
Klop de eiwitten stijf, klop de helft in het beslag.
Spatel de rest van de eiwitten in het beslag, voorzichtig en luchtig.
Stort het beslag in een ovenblik bekleed met bakpapier, en bak hem 10 minuten op 180 graden.
Doe de cake uit de ovenblik, maak een theedoek vochtig en rol meteen de cake op, in de theedoek.
Laat de cake afkoelen.
Maak de mousse klaar.
Rasp de schil van de sinaasappel.
Klop de mascarpone, het eierdooier en 80 g suiker tot een luchtig beslag.
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker, stijf.
Meng de eiwitten samen met het mascarpone tot een luchtig beslag.
Voeg nog 1 eetlepel sinaasappelsap aan het beslag.
Rol voorzichtig de cake uit de theedoek.
Smeer een dikke laag mascarpone- sinaasappel mengsel op de cake en rol hem dicht.
Smeer ook een dikke laag mascarpone op de cake en maak strepen met een vork.