- 4 eieren
- 125 g suiker
- 125 g bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 4 eetlepels cacao poeder
- 250 g mascarpone
- 50 g suiker
- 200 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
- 1 vanille stokje
- 1 eierdooier
- 4 eetlepels cacao poeder
- Cacao poeder voor de topping
Maak de cake klaar.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Spits de eieren.
Klop met een mixer, de eierdooiers met de suiker, tot een luchtig, licht geel beslag, 5 minuten ongeveer.
Voeg, beetje bij beetje, de bloem toe en mix tot een mooi beslag.
Voeg de vanille suiker en de cacao poeder toe en mix tot heb beslag een mooie egale kleur krijgt.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig in het beslag.
Stort het beslag op een, bekleed met bakpapier, ovenplaat.
Bak de cake, 10-15 minuten in de oven.
Draai de cake om, doe de bakpapier af, maak een theedoek vochtig en rol de cake erin en laat hem afkoelen.
Maak de vulling/topping klaar.
Neem het vanille merg uit het vanille stokje door het stokje in de lengte te snijden en met een mes, het vanille merg eruit te schrappen.
Klop de slagroom samen met 2 lepels suiker stijf.
Voeg de mascarpone, de suiker, het eierdooier, de cacao poeder en het vanille merg en klop nog een paar minuten tot een luchtig beslag.
Maak bûche klaar.
Rol voorzichtig de cake open.
Smeer (dik) met een spatel, de mascarpone vulling op de cake.
Rol de cake op.
Smeer nu met een spatel de mascarpone vulling om de cake heen.
Maak met een vork streepjes op de topping en versier de buche met cacao.
Zet de buche, 2 uur minimum, in de koelkast.